Varovanje zasebnosti in varstvo osebnih podatkov

Zagotavljamo vam, da bomo vse podatke o vas, ki nam jih boste na kakršenkoli način posredovali, brezpogojno varovali ter ravnali z njimi v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS št. 86/2004 in 113/2005-ZInfP).Vaših podatkov ne bomo pod nobenim pogojem uporabili brez vašega privoljenja, jih kakorkoli posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon. Če nam boste posredovali vaše podatke, bomo le-te uporabili izključno za potrebe pošiljanja informacij, ki jih boste zahtevali. Zagotavljamo, da vaših osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili, vam pošiljali nezaželene komercialne elektronske pošte ali kako drugače kršili vaše zasebnosti. Vaši podatki ne bodo nikoli uporabljeni v namene, ki niso v skladu z zakonom, ali v namene, ki bi vam lahko kakorkoli škodovali. Vaši osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Zagotavljamo vam, da bo dostop do vaših podatkov po izpolnitvi namena blokiran. Vaše osebne podatke, ki ste jih posredovali pri vpisu ali pozneje, lahko kadarkoli preverite, naknadno spremenite ali izbrišete tako, da pošljete zahtevo na e-poštni naslov gdpr@deto.si. Zagotavljamo vam, da bomo sprejeli vse predpisane postopke in ukrepe za zavarovanje osebnih podatkov, s katerimi se varujejo osebni podatki, preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje teh podatkov, njihovo spremembo ali izgubo kakor tudi nepooblaščeno obdelavo teh podatkov. Vsebina izjave o varovanju zasebnosti in varstvu osebnih podatkov se lahko kadarkoli spremeni brez vnaprejšnje najave in strinjanja uporabnikov.

Avtorske pravice

Vsa vsebina, objavljena na spletni strani www.deto.si, razen vsebin, ki jih uporabniki vnesejo sami, je zaščiteno avtorsko delo podjetja Deto d.o.o. ali njenih pogodbenih partnerjev in se lahko uporablja le v nekomercialne namene ob pogoju, da uporabnik pravilno povzame vsebino s spletne strani in pri tem navede vir (www.deto.si) ter morebitno avtorstvo. Njihova reprodukcija in razširjanje brez predhodnega pisnega obvestila podjetja Deto d.o.o. in njenega pisnega soglasja ni dovoljena. Navedeno ne velja le za uradna besedila z zakonodajnega, upravnega in sodnega področja, ki se po Zakonu o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP, Ur. l. RS, št. 21/1995, 9/2001, 30/2001, 85/2001 Skl. US: U-I-149/98-36, 43/2004, 58/2004 Odl. US: U-I-200/02-12 in 17/2006) štejejo za nevarovane stvaritve in jih je mogoče uporabljati, povzemati ali navajati tudi brez navedbe vira. Uporabnik, ki ravna v nasprotju z navedenimi določbami, kazensko, odškodninsko in drugače odgovarja za posledice.

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), je v slovenski pravni red prenesel spremenjeno Direktivo o zasebnosti v elektronskih komunikacijah. Odločbe novega zakona veljajo za vse spletne strani, ki za svoje delovanje uporabljajo spletne piškotke in podobne tehnologije. Uveljavljati se pričnejo z dnem 15.6.2013.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki se prenesejo na računalnik uporabnika ob obisku spletne strani. Običajno se uporabljajo za delovanje bistvenih elementov spletne strani in izboljšanje uporabnikove izkušnje. Piškotki so lahko shranjeni le za čas trajanja ene seje ali pa dlje. Ob vsakem nadaljnjem obisku spletne strani lahko le ta ponovno pridobi informacije iz že shranjenega piškotka na uporabnikovem računalniku in ga tako identificira, vendar piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov in ne dajejo dostopa do računalnika.

Piškotki, ki jih uporablja naša spletna stran:

Ime piškotka čas poteka piškotka Namen Podjetje
_ga 2 leti Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_gid 24 ur Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_gat 1 minuto Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
woodmart_popup_1 7 dni Prikazovanje pojavnega okna Xtemos
ARRAffinitySameSite trajanje seje Poseben prikaz google zemljevida Snazzymaps
wordpress_test_cookie trajanje seje Preveri ali so vklopljeni piškoti Wordpress

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Safari (stran v angleškem jeziku)

Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.